English

Hamburgerët dhe patatinat dëmtojnë rëndë klimën

SHBA, 26 Mars NOA - Hamburgerat dhe patatinat dëmtojnë rëndë klimën. Ky është një përfundim i cili është nxjerrë nga nja studim i disa kërkimtarëve të universiteit të Minnesotas në SHBA. Sipas tyre gjatë gatimit të këtyre ushqimeve të thata prodhohen shumë lëndë të dëmshme për ambientin ku mund të përmendim di oksidin e karbonit.

Sipas shkencëtarëve për një masë prej 1 toni hamburgerësh prodhohen rreth 25 kilogramë dioksid karboni i cili dëmton rëndë klimën e vendeve. Krahas saj ata pohojnë se të njëjtën masë të di oksidit të karbonit prodhon dhe 1 ton picë, kurse 500 kilogramë pulë koto me vaj ulliri prodhon rreth 45 kilogramë di oksid karboni.

r.b/NOA

KOMENTE