Kinë, 1 Maj, NOA- Departamenti i Industrisë dhe Tregtisë kineze ka zbuluar kohët e fundit një aditiv që mund të kthejë në më pak se 90 minuta një biftek derri në një fileto viçi të shijshme.
Natyrisht, procesi nuk është aq magjik, por shqetësimi i autoriteteve dhe i tërë botës është i madh.
Deri kohët e fundit, falsifikimi i ushqimit ishte praktikisht i panjohur, por disa muaj më parë, një kinez u arrestua pasi kishte riprodhuar me materiale kimike vezë.
Produkti “magjik” prodhuar nga ekstrakte të viçit u zbulua se është mjaft i popullarizuar në shumë restorante në Hefei, krahinë e Jianxi. Kështu rreth 500 gram mish viçi, janë shitur për 20 juan, por mishi i derrit kushton vetëm 10 juan, kështu që nga disa pronarët e restoranteve kanë blerë një litër aditiv ekstrakt vici për 45 juan për të rritur fitimet.
Me të mësuar këtë , një gazetar arriti të marrë një shishe të ekstraktit dhe ka testuar procedurën; çdo gjë e përkryer. Nëntëdhjetë minuta është e mjaftueshme që të kthehet një biftek derri në biftek viçi, madje edhe aroma dhe shija janë njëlloj me ato të viçit.
Mjekët kanë paralajmëruar: "përdorimi i këtyre aditivëve mund të shkaktojë dëme serioze në shëndetin e konsumatorëve, në raste ekstreme mund të çojë në kancer’.
a.e./NOA