English

Shkencëtarët kthejnë portokallin e zakonshëm në ngjyrë të kuqe

Edhe pse e kemi realizuar, prtokallin me shegë që ne e njohim gjerësisht, tani shkencëtarët përpiqen që të kthejnë portokallin e zakonshën përmes manipulimit të gjeneve të tij në një portokall të kuq i cili thonë studiuesit ka më shumë vitamina të shëndetshme që luftojnë trashjen e gjakut dhe problemet kardiovaskulare.

Profesorët e studimit nga Qendra John Innes në Norwich, kanë thënë se ai nuk mund të vijë te konsumatori përmes lëngjeve të paketuara pasi i shëndetshëm është direkt nga fruti i shtrydhur.

I vetmi vend ku mund të prodhohet ky lloj portokalli është në zonën e mesdheut ku përfshihet dhe Shqipëria që ka mjaft kushte të favorshme për kultivimin e këtij lloj portokalli që për ne nuk është i panjohur.

KOMENTE