English

Çokollata na ndihmon të jemi elegantë

Pra shprehja: "Pak e saktë", është mëse e mjaftueshme dhe e kuptueshme nga të gjithë.

Rezultatet vijnë nga një studim i rreth 1.000 njerëzve amerikane.

Studimi tregoi se ata që kanë ngrënë çokollatë disa herë në javë kanë qenë, mesatarisht, më të zbehtë se sa ata që hëngrën atë herë pas here.

Edhe pse çokollata është i ngarkuar me kalori, ajo përmban përbërësit që mund të favorizojnë humbje peshe më tepër se sintezë yndyrore, besojnë shkencëtarët.

Megjithë marrjen e kalorive të larta, konsumi i rregullt i çokollatës ishte i lidhur për të ulur BMI në studim, i cili është publikuar në Arkivat e Mjekësisë Interne.

Pra studimi tregon se e rëndësishme është se sa shpesh hani ju çokollatë në krahasim me atë sa ju hani. Studimi nuk tregoi ndonjë rezultat lidhur me sasinë e çokollatës.
Sipas studiuesve, ka vetëm një shans në një njëqind se gjetjet e tyre mund të shpjegohen vetëm nga rastësia.

Dr Beatrice Golomb, nga Universiteti i Kalifornisë në San Diego, ka thënë: "Gjetjet tona japin informacion se e rëndësishme është se sa kalori futim në trupin tonë dhe jo se sa hamë, pra kaloritë e tepërta janë ato që rritin peshën".

Kjo nuk është hera e parë që shkencëtarët kanë sugjeruar se çokollata mund të jetë e shëndetshme për ne.

Studime të tjera kanë pretenduar se çokollata mund të jetë e mirë për zemrën.

Konsumimi i disa lloje të çokollatës ka qenë i lidhur me disa ndryshime të favorshme në presionin e gjakut, ndjeshmërinë e insulinës dhe nivelin e kolesterolit.

Dhe çokollatë, çokollatë veçanërisht të errët, përmbajë antioksidantë të cilat mund të ndihmojnëë për të fshirë radikalet e lira të dëmshme - kimikate të paqëndrueshme që mund të dëmtojnë qelizat tona.

KOMENTE