Të gjithë duam të dimë të fshehtat e një restoranti, madje shumë herë përmes disa pyetjeve që i bëjmë kamarrierit duam të marrim siguri për atë që hamë.
I besojmë, sikur ai na thotë të vërtetën. Por përsëri ai mund të gënjejë ose e thënë ndryshe ai mban disa sekrete.
Dhe një biznesmen që ka udhëtuar nëpër botë ka shprehur se kamarieri asnjëherë nuk mund të tregojë 5 gjëra.
1. Peshku nuk është i freskët të hënën
Shumë restorante peshku mbyllen të hënën dhe nëse ka hapur ndonjë dihet se i ka ngelur nga e premtja, madje ju i thoni të freskët ai përgjigjet i freskët, në frigorifer ka qënë.
2. "Speciale" nuk është gjithmonë e veçantë ashtu si ka emrin
Kur thuhet "specialiteti i ditës" ata thjesht e kanë bërë për të hequr shumë përbërës që i kanë mbetur dhe sajojnë diçka që mund t'i përdorin të gjitha.
3. Të dielën mëngjesin haje vonë nëse del jashtë
4. Kujdes nga përbërësit jo-vegjetarianë në një ushqim vegjetarian
Vegjetarianët duhet të kenë kujdes, pasi ushqimi është vegjetarian por përbërësit me të cilit është gatuar ushqimi mund të rrjedhin nga jo vegjetarian. Psh ushqime të skuqura mund të gatuhen në dhjamin e kafshëve.
5. Kafja është si dekafeinato këtë natë
Nëse ju porositni një dekafeinato në të shumtën e rasteve ajo është ajo ç'ka i ka mbetur edhe kur e saktësoni: të lutem pa kafeinë, e sjellin po njëlloj si kafja.