Nuk ka dyshim që gjëja më e keqe për të humbur në peshë është privimi nga ushqimet që ne duam të hamë ose na pëlqejnë më shumë.
Por vihet re se kur doni të dobësoheni është thjesht vullneti juaj për ta realizuar atë që ju keni synim për të bërë pavarësisht nëse hani apo jo çokollata apo djathë me shumicë i ci mendohet se krijon një bel të trashë.
Por studime të reja kanë filluar të hedhin dritë se dhe ushqimet e paimagjinueshme në të ngrënë, kanë një rol në dobësim.
Vera e kuqe
Shkencëtarët në SHBA kanë identifikuar një kompleks në verë të kuqe që mund të ju ndihmojë. I quajtur piceatannol, duket për të ngadalësuar rritjen e qelizave yndyrë, e cila do të thotë që ndihmon në reduktimin e yndyrnave në trup. Dhe personat që e kanë me shumicë këtë substancë në trup nuk janë të prirur për tu shëndoshur.
Mishi me erëza
Është një tabu që erëzat duke i dhënë shije ushqimit, bën që organizmi të marrë më shumë kalori pasi do të hani më shumë.
Hulumtuesit në Universitetin Laval të Kanadasë kanë gjetur se një substancë kimike që përmban në chillies (speca djegës) mund të rritë aftësinë e trupit tuaj për të djegur yndyrë dhe për të frenuar oreksin tuaj Kjo ndodh sepse capsaicin, kimike që i jep chillies, spec i kuq dhe spec i kuq djegësinë e tyre karakteristike, stimulon procesin natyror, ku disa prej ushqimeve që hani po konvertohen menjëherë për të ngrohur. Quhet dietë-detyruese thermogenesis, dhe ky proces është një lajm i mirë për ata që mbajnë dietë sepse kjo do të thotë që djegim më shumë kalori se sa rruajmë.
Arrat
Nuk ka dyshim se arrat janë një ushqim natyral mjaft i shëndetshëm pasi ndihmojnë në një metabolizëm të qëndrueshëm dhe marrja e kalorive nga to, nuk na lejon që të hamë pa masë.
Arrat stimulojnë hormonin serotinin, që nxit lumturinë dhe pakësojnë oreksin.
Vaj Kokosi
Vaji i kokosit ka fituar një reputacion të keq për të qenë me yndryrna të larta të ngopura. Por kërkimet tregojnë se kjo yndyrë mund të sillet ndryshe nga yndyrnat e tjera ngopura. Vaji o Kokosit është bërë kryesisht nga acide me zinxhir të shkurtër dhe të mesëm yndyror. Këto komponime nuk rritin nivelet e kolesterolit - në fakt, ato ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe mund të ndihmojnë në humbje peshe, sepse trupi juaj është në gjendje për të djegur më shpejt se sa yndyrna të tjera.
Përdorni sasi të vogla në gatim ose pjekje në vend të gjalpit ose vajrave të tjerë. Ajo mbetet e qëndrueshme në temperatura të larta kështu që është i mirë për tiganisje.
Djathi
Ngrënia e djathit, sidomos në sanduiçë, është kosideruar mjaft i dëmshëm sidomos për vendosjen e dhajmit rretth belit.
Por studimet e fundit tregojnë se ai mund të përdoret për të humbur në peshë pasi proteinat që përmban e ngopin shpejt metabolizmin. Por gjithsesi djathi duhet përdorur me kujdes pasi nga kripa e tepërt që mund të ketl krijohen probleme të tjera për metabolizmin.
Çokollata
Edhe pse çokollata është e ngarkuar me kalori, çokollata e errët përmban antioksidantë dhe përbërës të tillë si bioflavonoids dhe se shkencëtarët besojnë se mund të nxisë humbje peshe.
Studimi tregon se ata që marrin çokollata sidomos të zeza, janë të prirur që të mos sëmuren nga sëmundjet e zemrës.
Madje zgjidhni çokollata të errëta ose me përmbajtje të lartë kakaojo, mbi 70$.