Çmimet e paqëndrueshme të ushqimit dhe një popullsi në rritje do të thotë që ne duhet të rishohim që tani se çfarë do të hamë, thonë parashikuesit ushqimore. Pra, çfarë mund të na shërbejnë për të ngrënë pas 20 vjet?
Kjo nuk është menjëherë e qartë se çfarë lidhje do të krijojë problemin e ushqimit por tre gjëra janë të sigurta:
Rritja e çmimeve ushqimore, popullsia në rritje dhe shqetësimet mjedisore janë vetëm disa çështje që kanë organizatat - duke përfshirë edhe Kombet e Bashkuara pra shqetësimi është në lidhje me mënyrën se si ne do ta ushqejmë veten në të ardhmen.
"Çmimet në rritje tregojnë që tani që mishi po kthehet për shumicën e njerëzve në një luks. Si rezultat i kësaj ne jemi duke kërkuar për mënyra të reja për të mbushur boshllëkun e mishit."
Pra, çfarë do të mbushë boshllëqet e tilla dhe stomakun tonë - dhe si do ta hamë atë?
Insektet , apo mini-blegtoralet siç mund të quhen në të ardhmen, do të bëhen një element kryesor i dietës tonë.
Është një situatë e favorshme. Insektet sigurojnë më shumë vlera ushqyese se mishi i zakonshëm dhe janë një burim i madh i proteinave , sipas studiuesve në Universitetin Wageningen-it në Holandë. Ato gjithashtu kushtojnë më pak për t'i rritur si mini-bagëti se, konsumojnë më pak ujë dhe nuk kanë shumë mbetje të karbonit. Plus, ka rreth 1400 specie që janë të ngrënshme për njeriun.
Një pjesë e madhe e popullsisë së botës tashmë i hanë insektet si një pjesë e rregullt e dietës së tyre. Vemjet dhe karkalecat janë të njohura në Afrikë, Grerëzat janë një delikatesë në Japoni, buburrecat janë ngrënë në Tajlandë. Por, për insektet do të lindë nevoja për një rregullim të imazhit nëse ato vendosen që të jenë pjesë e dietës së njerëzve meqëllim që të bëhen të pëlqyeshme sidomos për evropianët dhe Amerikën veriore.
"Ato do të bëhen të njohura, kur ne do t'i trajtojmë jo si insektet e zakonshme, por si mini ferma duke i rritur ato.
Ndaj nëse ju bie rasti kur udhëtoni, mos humbisni rastin të provoni gtimin e insekteve.