English

Ushqimet magjike për uljen e tensionit të lartë

Tensioni i lartë i gjakut, i njohur gjithashtu si hipertension, është një problemet shëndetësore që lidhet me tensionin arterial të gjakut. Faktorët kryesorë që kontribuojnë në presionin e ngritur të gjakut vijnë nga obeziteti, stresi, diabeti, dhe rritja e konsumit të kripës.

Njerëzit që vuajnë prej tensionit të lartë janë gjithmonë në rrezik për t'u prekur nga sulmi goditje në zemër, dhe çrregullime në veshka. Prandaj, është shumë e rëndësishme për të reduktuar presionin e gjakut, në mënyrë që rreziku i të prekurit nga sëmundjet vdekjeprurëse mund të shmanget, duke rritur jetëgjatësinë e një individi.

Me ndihmën e një mënyrë jetese të shëndetshme dhe dietë të shëndetshme tensioni i gjakut mund të përmirësohet mjaft dukshëm. Në këtë artikull, ne do të diskutojnë në lidhje me disa ushqime që ulin presionin e gjakut.

1. Perimet me gjethe jeshile si lakër jeshile, spinaqi brokoli, janë të pasuruara me vitamina A, fibra, dhe ushqyes të tjerë vitale dhe antioksidantë, të cilat ndihmojnë në relaksimin e enëve të gjakut. Qarkullimi i gjakut përmirësohet me ndihmën e konsumimit të këtyre perimeve në dietë të rregullt. Kjo do të ndihmojë për të ulur presionin e gjakut natyrshëm.
2. Bizelet e njoma
3. Domatet që janë të pasura mjft me antioksidantë
4. Antioksidantë, fibra, vitaminë A gjenden në pataten e ëmbëlqë ndihmon në uljen e presionit të gjakut me sukses. Sugjerohet që kjo patate e ëmbël të përfshihet në dietë të rregullt për të reduktuar presionin e gjakut, dhe të mbajë një shëndet të mirë.
5. Kungull i dimrit është një nga ushqimet më të shëndetshme që ul presionin e gjakut. Ky produkt, është i ngarkuar me vitamina A, beta carotene dhe fibra, të cilat ndihmojnë në ruajtjen optimale të presionit të gjakut.
6. Manaferrat. Kush konsumon rregullisht ato presioni i gjakut ka frikë të rritet.
7. Duke qenë e pasur me kalium dhe fibra, kajsia ndihmojë në reduktimin e presionit të gjakut në një mënyrë të suksesshme. Megjithatë, ngrënia e kajsive të thata duhet të shmanget pasi ato janë të pasura në përmbajtje të sheqerit.
8. Bananet janë të pasura në përmbajtje kaliumi, dhe ndihmojnë marrjen e Na, të tepërt nga trupi i njeriut. Reduktimi në nivelin e sodiumit natyrisht do të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut.
9. Pjepri është një burim i mirë i beta carotene dhe kalium, dhe është mjaft freskues. Ai mund të konsumohet në formën e përzier me pak mjaltë, apo gëlltitet si një element përbërës i sallatave të frutave për të reduktuar presionin e gjakut.

Provojini për një kohë jo më pak se dy muaj dhe do të shihni ndryshimet në trupin tuaj. Vetëm durim.

KOMENTE