Është një lajm i madh për këdo që preferon të hajë çokollata. Tani më në çokollata jo më përmbajteje yndyre por lëng frutash.
Alternativa e shëndetshme zëvendëson deri në 50 për qind përmbajtjen e yndyrës në çokollatë e me lëng frutash.
University Warwick Kimistë thotë se pretendimi i ri do të vazhdojë të apelojë për çokollatat, pas përpjekjeve mujore që janë shpenzuar për të arritur në këtë përfundim.
Dr Stefan Bon nga Departamenti i Kimisë në Universitetin e Warwick ishte autori kryesor në studim ku i cili tha se yndyrnat e përdorura në çokollatë janë ato që e japin të gjitha ato veti për të qënë tepër e pëlqyeshme nga njerëzit, por tani të gjitha ato veti do të ruhen por në vend të yndyrës do të përdoret lëng frutash.
Shpresohet që teknologjia e re të adaptohet pa kurrfarë problemi nga prodhuesit e çokollatave.
Produkti përfundimtar do jetë shije me shije frute, por ka mundësi të përdorë ujë dhe një sasi të vogël të acidit Askorbik (vitaminë C) për të mbajtur një shije çokollate.