Gjatë muajve të vjeshtës dhe të dimrit, ne jemi gjithmonë në kërkim për një supë të shijshme, që të na kënaqë shpirtin dhe të na mbajë ngrohtë.
Kjo supë është një nga të preferuarat e mia. Përdorni këtë supë si një mënyrë për të marrë shumë ushqime për veten dhe familjen tuaj në mënyrë të shëndetshme. Megjithatë shtoni çdo lloj perime që juve ju pëlqen.
Përbërësit:
2 thelpinj hudhër të freskët (feta ose të prerë në gjysmë)
6-8 gjethe selino
6-7 karrota
6-8 kërpudha feta (ose të grira)
1,5-2 gota spinaq të freskët
450 gram fasule me lara
2 lugë rigon
2 lugë borzilok
2 lugë majdanoz
piper (sa më shumë që ju do të donit)
400 gram supë pule
37 gramë domate të grira
1.5 gota makarona gruri tërë (Penne, rotini, ose çfarëdo që ju pëlqen)
Përgatitja:
1. Ngroim tenxheren me vajin e ullirit
2. Shtoni hudhër. Përziejeni për rreth 5 minuta.
3. Shtoni të gjitha perimet. E përzieni për rreth 10 minuta.
4. Shtoni fasulet.
5. Shtoni erëzat, të gjitha.
6. Shtoni supën e pulës dhe domatet e grimcuara.
7. Trazojeni deri satë fillojë të ziejë dhe pastaj uleni temperaturën në minimum dhe lëreni mbuluar.
8. Shtoni makaronat dhe lëreni për 8-10 minuta më shumë, në varësi se sa të ziera ju pëlqejnë ju makaronat.
Këshilla.
Nëse dëshironi më të hollë supën shtoni më shumë lëng pule, mund të shtoni perime të tjera, pak djathë të grimcuar, sipas dëshirës.
Ju bëftë mirë