Kolesterol i lartë, tension i lartë i gjakut, sëmundje të zemrës. Zgjidhjet që dëgjojmë janë të ndryshme, por të gjitha kërkojnë rregullsi dhe disiplinë dhe kombinime.
Për një zemër super të shëndetshme lexoni 5 këshillat e mëposhtme, dhe zbatojini, mos i lini thjesht duke lexuar. Durim kur t'i realizoni dhe do të merrni rezultatin që dëshironi.
1. Qumësht i pa skremuar në atë të skremuar:
Qumshti i plotë ose jo i fabrikës, ka 150 kalori dhe 8 gram yndyrë, në një gotë, nga të cilat 5 gram janë yndyrë e ngopur. Qumështi i skremuar ka 90 kalori dhe 0 gram yndyrë. Ne e dimë se yndyrërat e ngopura janë një nga shkaqet kryesore për kolesterol të lartë dhe sëmundjet e ndryshme. Pra nëse përdorni qumësht të paskremuar, kaloni në qumësht të skremuar. Ndryshim i vogël, Përfitime të mëdha.
2. Nga patatina me arra fistik
A ju pëlqejnë fistikët? Unë i dua ata shumë. Ka shumë studime për të provuar se nëse hani sasi të moderuara të fistikëve ulni rrezikun për sëmundje të zemrës. Kjo arrë central elektrike ka fibra, kalium, yndyrna të shëndetshme dhe të pangopura, të cilat veprojnë në në phytosterols dheju bën zemrën të shëndetshme. 100 gram fistikë është barras me 48 arra. Arrat janë më të mbushura, me proteina, dhe yndyrna gjysmë të ngopura. Pra i bie më mirë fistikët.
3. Hudhër apo kripë?
Kripa është si një vrasës i heshtur. Një mik i keqe që ngre tensionin e gjakut, duke rritur rrezikun për sëmundje kardiovaskulare, ndërkohë që gjoja bën ushqimin më të shijshëm. Përdorni hudhër në vend të kripës. Kjo do të ndihmojë për të ulur tensionin e gjakut dhe për të marrë përfitimet e hudhrës, që do të thotë luftë kundër kancerit me antioksidantë dhe uljen e kolesterolit LDL.
4. Nga gjalpë në vaj ulliri
Që të dyja përmbajnë yndyrna dhe kalori të ngjashme. Por, ndërsa gjalpi ka yndyrna të ngopura, vaji është i kundërt, pra duhet zëvendësuar gjalpi me vajin që kontribuon për të mos fituar peshë, një tjetër faktor për sëmundje të zemrës.
5. Bukë me krunde, jo të bardhë
Ul rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, sëmundje të zemrës dhe goditje në tru. Pra, në vend që të bleni bukë të bardhë herën tjetër, të shkoni për bukën 100% gruri.