Kjo është koha e vitit kur kungulli gjendet me bollëk. Përveçse dekorativ kungulli gjithashtu mund të konsiderohet një nga produktet kryesore ushqimore shumë natyrore. Mishi (të themi) dhe farat e kungullit janë plot me antioksidantë, vitamina dhe minerale.
Kungulli është një nga burimet e pasurisë të natyrës me alfa-caroten, një carotenoid që konvertohet në Retinol, një formë e vitaminës A . Kjo vitaminë nxit vizione të shëndetshme dhe shëndetin imunitar. Alfa-carotene është konsideruar si një anti-plakje, lëndë ushqyese për shëndetin e lëkurës të mirë, sepse ajonxit në procesin e ripërtëritjes dhe rrit prodhimin e kolagjenit të lëkurës rinore, të qetë. Një tjetër carotenoid në kungull, beta-carotene, gjithashtu nxit shëndetin e lëkurës.
Vitaminat C dhe E ndodhen në kungull. Vitamina C është e njohur për forcimin e sistemit imunitar, por edhe promovon shëndetin kardiovaskular. Së bashku me carotenoids gjendet në kungull, edhe Vitamina E që promovon lëkurë të shëndetshme duke mbrojtur trupin nga dëmtimi i diellit.
Kungujt janë gjithashtu burim i mirë ifibrave natyrore. Vetëm një gjysmë filxhan kungull ju jep 5 gram fibra. Fibrat ndihmojnë në promovimin e tretjes të mirë dhe shëndetin gastrointestinal . Ajo gjithashtu mbështet humbje peshe, shëndetin kardiovaskular dhe ndihmon në ruajtjen e niveleve të shëndetshme të kolesterolit tashmë brenda një vargu normal.
Përveç kësaj, përmban vitamina të tjera ushqyese dhe minerale. Kalium, magnez dhe vitaminë B5 janë gjetur të gjitha në tulin e kungullit.
Farat e kungullit janë mjaft organike dhe ushqye për trupin. Ato janë një burim natyror i vitaminës E, hekur, magnez, kalium, zink dhe acide yndyrore esenciale.
Është i lehtë dhe i shijshëm edhe përdorimi i pjekur i kungullit. Përveçse të freskët që e gjeni në vjeshtë, dhe i konservuar ka po aq cilësi sa i freskët.