Më në fund është arritur gatimi i një burgeri të parë në kushte laboratorike i cili është ndarë dhe ngrënë në një konferecë shtypi të hënën në Londër, të hënën.
Shkencëtarët morën qeliza nga një lopë, dhe në një institut në Holandë, i kthenë ato në shirita të muskujve dhe më pas të kombinuara për të bërë një Patty.
Hulumtuesit thonë se teknologjia mund të jetë një mënyrë e qëndrueshme për të përmbushur atë që ata thonë se është një kërkesë në rritje për mish.
Kritikët thonë se të hahet më pak mish do të jetë një mënyrë e lehtë për të trajtuar mungesat e paragjykuara ushqimore.
Burger u gatua nga kuzhinier Richard McGowan, nga Cornwall, dhe u shijua nga kritikët e ushqimit Hanni Ruetzler dheJosh Schonwald.
Pas provës me Burger, studiuesit austriakë të ushqimit znj. Ruetzler tha: "Unë isha duke pritur që të jetë më e butë ... ka disa shije intensive, është afër mishit, ka një konsistencë të qëndrueshme, është e përsosur, por mua më pëlqen me kripë dhe piper, gjë që këtu mungojnë."
Për shkrimtarin Z. Schonwald tha: Kur e kafshoj ndjehet si një hambuger, por mua më mungon yndyra brenda."
Prof Mark Post, nga Universiteti i Mastrihtit, shkencëtar tha: "Kjo është një fillim shumë i mirë."
Profesori tha se mishi ishte i përbërë nga dhjetëra miliarda qeliza tërritur në laboratorë. I pyetur se kur laboratori do të rritë Burgers për në treg, ai u përgjigj se do të marrë kohë, por ajo që ë shtë e rëndësishme të them dhe pranojmë, është që ai mund të realizohet.