English

Si të përgatisni çajin në këtë stinë vere

Blerina Bombaj - Dietologe Klinike. Një nga pyetjet më të shpeshta: çfare të porosis për të pirë!
Shumica e pijeve qe konsumojme neper lokale jane te ngarkuara me sheqer aq shume sa mund te arrijne kalorite e nje vakti te tere! Te tjera qe tregtohen si "light" ose "dietike" permbajne embelsues artificiale per te cilet kemi me te vertete rezerva. Cila do te ishte pija ideale e cila mund të na freskoje dhe njekohesisht të na ofroje antioksidante me shumice pa as edhe 1 kalori te vetme.

1 litër uje
2 bustina caj jeshil
2 limona
2 laim
1/4 kastraveci I prere ne feta
1 tufe gjethe menteje (ndryshe nenexhik)
1 liter uje te gazuar
Akuj

Pergatitja:

Zieni 1l uje. Lereni te ftohet per 10 minuta dhe hidhni bustinat dhe gjysmen e mentes. Lereni edhe 5-10 minuta te tjera.
Shtrydhni limonat dhe laim-et. Lini disa feta per dekor.
Kur perzierja te jete ftohur hidhini fetat e kastravecit dhe gjysmen e mbetur te gjetheve te mentes.
Perzjeheni me ujin me gaz dhe akujt perpara servirjes. Vendosni per bukuri 1 fete limoni dhe laim-i.

KOMENTE